lørdag, mai 20, 2006

En update på den siste tids hendelser

Fredag 19. mai 2006 kl. 23:59
alle har rett til min mening: i dag har jeg etablert min egen blogg. Weeow!
http://paajorde.blogspot.com/


Torsdag 18. mai 2006 kl. 12:34
kvalm og uggen. fyllesjuk to dager forsinka. evt. gravid. evt. stressa over arbeidsmengde og manglende oversikt. Kanskje helst det siste. Og så har vi fått ny hjemmeregning i tillegg a gitt. GRATTILIRER LISSIM!! Men det løser sej...
blir også i litt bedre form når kjæresten stikker innom og sprer solskinn på sin vei

16:50
sittet på skula ei støn nuh...Humornivået her oppe på studieloftet har nådd et kritisk bunnivå. Men vi er glaaaa- tralalala...

For en time siden kasta jeg opp. 3 ganger. Det er SÅ gusjent å kaste opp. Å være utslått på et av lærerskolens toaletter er ikke noe spesielt greit merker jeg. Men jeg lever. Spist en saftis i rooolig tempo nå. Er fortsatt kvalm, skjønner ikke det helt. Men sånn er det nå.

Status: snart ferdig med praksismappa. Har igjen en vurdering av asia-prosjekt. Men tenker foreløpig for uklart til å skrive noe. Nå holder jeg på med et interessant prosjekt med å laste opp ressurshefte vi brukte og legge det som en hyperkobling til hjemmesida mi. Det kan gå bra. kanskje.

Skal nå uansett hang around her til sola går ned over Rotvoll.
http://www.stud.alt.hist.no/~chrisos/

19:24
FÆÆÆÆÆÆÆÆRDIG FOR FAEN!!!*jubelscener på studieloftet*

Onsdag 17. mai 2006 kl. 17:17
GRATULERER MED DAGEN, ALLE SAMMEN.
fin 17.mai i godt vær. Får fortsatt gåsehud av "gammel jægermarsj" jeg...ja, er en underlig skrue.

Tirsdag 16. mai 2006 kl. 15:01
se alltid lyst på livet - sa mor og far til meg - tro alltig at det beste bare hender deg. Og baretro er viktig ellers blir det trist. så jeg gjetter kryssord med kulepenn og er stadig OPTIMIST:D

1 stk. refleksjonsnotat om min utvikling som mattelærer. check.
1.stk pedagogisk refleksjonsnotat om mitt elevsyn og om hvordan jeg vil fremstå som lærer. check.
1.stk. refleksjonsnotat om mine praksiserfaringer og min utvikling i praksis. snart check.

refleksjon er altså stikkordet. opp i tak og nedetter vegger i mente. si "refleksjon" og lærerstudentene ler.

I tillegg kommer to didaktiske relasjonsmodæller, vurdering av 2 undervisningsopplegg, samt et mappebidrag i KRL på minst 8 sider. til freda'n. flott.
no dé adentro - subsistencia en sonreír

Søndag 14. mai 2006 kl. 14:25
NEO PI-R profile is to examine the five domain scales to understand personality at the broadest level. (Costa & McCrae).

My scores:
Conscientiousness: 54/90
Agreeableness: 33/90
Openness: 53/90
Extraversion: 43/90
Neurotism: 38/90

en ganske gjennomsnittlig person altså. med unntak av at jeg æ'kke så bekymra a mej...dveler ei. ellers: et åpent ordensmenneske. Fant igjen personlighetstest-resultatene fra grunnfag psykologi. humm. interessant lesning. slik er christine. read it and weap.

Torsdag 11. mai 2006 kl. 16:29
Lite stikk ta hemlengsel nesten...men berre nesten.Tala ved bror som sku ut å plukke stein. Og dæ er da ittno som er bære enn å plukke stein i æftas sola. Labbe rundt i arbesbuksa, med tonge slagstøvler full ta jol og tala om helt trivielle ting me hele nabolaget som stiller villig vekk. Er du heldi får du styre traktor'n i fysste gir...men den goda lyt du dele på. Og så; når arbe er gjort, sitta på henger'n oppatt tæl gard'n, og drekke svakt utblænde husholdningssaft, slitin i knea og med jord under nagla...
*sukk*
vil du vara mi bondekone, kjære? hehe...neida...

Mandag 8. mai 2006 kl. 16:12
da var det farvell 7-sørvest. hm. litt vemodig. Og blir jo ikke så reint lite sentimental hæl je da...sååå...tenker på hvordan de kommer til å klare seg videre i livet disse små håpefulle. Tøffeste gutten sa (riktignok veldig lavt) "tusen takk for all hjelpa a, toten". små seiere...those little signs, varmer en sliten lærerstudent. Vi hadde sang-lek-time med de i dag, som en avsluttning. HErlig HERLIG å leike litt. ingen skal komme her og si at barnet i meg ikke lever i BEste velgående. Blir type VELDIG ivrig i "slå på ring" og "knute-mor" fortsatt jeg. Og så var det kykkelikokkos-klemmetid;) fikk gode, varme klemmer av alle som èn. *sukk* Men nå er det tilbake til normalen. LItt godt med seinere morgener og kortere dager...heia studentlivet. vi aaaaner ikke hvor godt vi har det, selv om det egentlig er bare å brette opp skjort-ermè og ta fatt på div. uppgåvvå fysst som sist.

Ellers? vårens vakreste eventyr....lauvet spretter, fugla syng, je traller med, og je har det så bra.Nå er det Manu Chao som gjelder

Torsdag 4. mai 2006 kl. 19:59
herre min melon....går det ann å være så sliten?
Helt utkjørt. punktum finale...must sleep now....rekordlang dag igjen i mårra. super-christine må hente frem super-kreftene.

Onsdag 3. mai 2006 kl. 17:50
er det den o'store snubledagen i dag elleh?

Tirsdag 2. mai 2006 kl. 17:40
en bunke urettede elevmapper og et litt slitent kaffekrus - ad a little snus og hva får man da? ett tverrsnitt av Christines fremtid som lærerinne.
Men heldigvis koser jeg meg med det!:)

Fredag 28. april 2006 kl. 22:13
uuuh...svar på tiltale. svær rygg - liten sekk - poteito-potAto. rekordlang dag for unge frøken østby i dag. Dobbelt-arbeidende så det holder. men egentlig har det gått som en lek. Fikk en kraftig opptur når Japan-undervisningen satt som den skulle. fabelaktig flott. blir nå glad å være sammen med disse herlige kidsa og da. jeg trives og er gla' - hurra!

Tirsdag 25. april 2006 kl. 17:05
vind i seila.
2. dag i praksis. I dag har vært slitsom. Itte så trøtt i dag, heldigvis heller itte i bakrus, men kidsa har vøri heeelt ville i dag. Helt koKKo rett og slett. Dro igang prosjektet i dag. Det var egentlig en suksess. Men gud hjelpe meg...Det krever sin lærerinne. Evig klappjakt på røvergutt 1 og 2, som det jo selvflølgelig er beint fram Umulig å ligge i forkant av. Prøve å hanke dom inn så de ikke blir liggende i bakleksa. trur det må bli en liten powernap nå.

Mandag 24. april 2006 kl. 16:13
nå ER det SOL og juBel!!
Første dag i praksis (igjen). Hinsides trøtt og umotivert før ankomst. Halv sju er ukristelig tidlig. Kaffe med Jurn hjelper dog. På team-møte får man greie på at elevene gikk ut i streik forrige fredag?? hm. At man ikke får lov å vandre mellom klassene under spisingen er en helt legitim grunn for å marsjere rundt i klasserommet under paroler som "lærer'n er rævva", særlig når man går i sjuende klasse kanskje. Forståelig nok. Men avskrekkende. Hva gjør man da?? Men har vært en kjekk dag læll. Hadde gym-time med de og det ble grei skuring. Hurtigball-rompefotball-basketball. Ble imidlertid beskyldt for å være feig til å dømme da liten fyr fløy gjennom luften og nesegrus inn i ribbe-veggen. Nesten så de tynne bena hans ble tredd inn mellom ribbene. Men hey! du tåler såpass du?? så da var det greit da...selv om han demonstrativt holdt seg på skuldra hele resten av kampen. ynk ynk.
ressurshefte, rammeplan, didaktisk relasjonsmodell. check. check. check. = ettermiddagen fri. that's kind of nice. And what mighty fine afternoon it is too.
Sans toi, je suis perdue...
..kom til å tenke på denne fiine sangen:

Tenkj om vi var venner du og je
Tenkj om ælle ændre folk som bodde like ved
også hadde sine venner som dom lekte mæ
dæ skulle vel ha vøri noe dæ

Tenkj om vi var venner je og du
Tenkj om vi to sammen kunne bygge øss ei bru
som strækte seg frå lænd tæl lænd
frå Norge tæl Peru
Dæ ville itte vøri tæl å tru

For bygda er lita og vægen er smal
men himmal´n der oppe den er kolosal
Dæ er mye vi skjønner, men lite vi veit
og dom som støtt krangler
dom har det itte greit

Tenkj om vi var venner begge to
Tenkj om vi to sammen en gong kunne gjøra no
Så ælle kunne sjå at væla trass i ællt er go
Dæ tenkjer je dæ skulle vøri no

For bygda er lita og vægen er smal
men himmal´n der oppe den er kolosal
Dæ er mye vi skjønner, men lite vi veit
og dom som støtt krangler
dom har det itte greit

kl.18:11
Helle: "ska itj ta en pils på solsiden da?"Christine: "ja!"Christine tenker "dårlig råd, men øl i kjøleskapet"Resultat: vi tar med oss 4 pils i en rema-pose og et liggeunderlag og rusler ut i fin-været med Bakklandet som tur-mål. finner straks ut at bedre enn pils i hånden og sol i ansiktet kan man ikke ha det på en vanlig mandag. Så vi ligg å snakker om livet, døden og kjærligheten...og litt om havet. Skal tru om det er flo?? haha. Tre smågutter som spiller fotball gjør det uungåelige...sparker ballen godt ut på nidelva, panikken slår dem og de begynner slik å hive pokk ut på vannet for å lage bølger. Men forgjeves. Jeg og Helle bryter ut i krampe-latter. (I know; it's mean). Da snur den ene seg brått og sier med barne-klar stemme: "E itj morsomt schØ!!!"

Men brisne ble vi. Og plutselig befinner vi oss alle 4 på sofa'n med en pils i ene hånda og en jeger i den andre. 1. dag i praksis - det kaller jeg særiøs lærerstudent.
Man, Life is great!!

Lørdag 22. april 2006 kl. 19:30
oh heoi. 9 timer på obs'n er nesten mer enn hva man kan makte. Men nuh e det fæst.

Torsdag 20. april 2006 kl. 12:56
BACK IN BLACK!!!
endelig tilbake i trondhjæm:)
såååå godt å sjå æille att.

Ingen kommentarer: