søndag, februar 15, 2009

M for Mat

God Søndag! Sulten? Når man står der foran kjøleskapet, og skal til å gå i McGyver/blandingsmatfella (”Alt er godt”, og ikke minst “Alt er godt sammen”), kan det være godt å ha noen oppskrifter å ty til. Digg å røske opp i pastagrunnmuren i kostholdet.
Here goes!

Pita-pizza: Man tar et pitabrød og en boks hermetisk pizzafyll. Ikke vær skeptisk til hermetisk pizzafyll, det er godt OG veldig 09. Og ost. Smører på pizzafyllet, legg på ønsket lag med ost og voila! You've got yourself a Pizza. Må varmen først da...

Obamasalat: Dette er en tunfisksalat, jeg siterer kokken: “For alle mennesker som allerede har tatt et skritt inn fremtiden”, “det er en fet krysskulturell referanse” og “den er flow- inspirert, dette handler ikke om politikk”. Ta: 1 boks tunfisk i vann, 1/2 paprika, sjalottløk, majones, dijon-sennep, rømme/creme fraiche, salt og pepper. Rista brød ved siden av. Retro.

Stekte poteter: Poteter kuttet i båter, dryss på rosmarin, grovkornet salt, og litt pepper. Server med en klatt rømme til. Hadde du egentlig bare tenkt å koke poteter. Disse potetene slår alle støvleskaft.

OBS! Om du vil virke som Jesus innenfor matveien, kan du bare legge til navnet ditt foran matretten. Da virker det nærmest som om du har funnet opp konseptet M-A-T. Setningen “Kan jeg friste med litt Christine-smørbrød?” oser av troverdighet. Forsyn deg!

I dag baker jeg brød og kaker. Og jeg er så sulten!

Ingen kommentarer: