onsdag, september 02, 2009

Valg 09

Livet i skogen går sin uvante og skeive gang. Arbeidslivet er ikke for pyser. Det er helt sikkert. Selv om vi lever et relativt isolert og tilbaketrukket liv her, men valgkampen har kommet inn i stuen vår også. Jeg får stadig servert gode intensjoner og styrking av både det ene og det andre opplæringstilbudet. Av folk som ikke har satt sine to gode sko på en skole siden slutten av 70-tallet. Mer disiplin? Mindre disiplin? Privat eller offentlig disiplin? Får vi en ny rød-grønn regjering - javell. Får vi en ny konstellasjon så er det ingen tvil om at de vil føle et markant behov for å reformere skolen. Og hvem vil få merke det på kroppen? Jo - vi. Lærerne. Så jeg vil kaste en brannfakkel inn i skoledebatten.

Den norske skolen er altfor bra. Norske elever vet for mye og er altfor flinke til å lese og regne. De går ut av skolen og kan mer og vet mer enn de fleste i verden. Det er ikke bra. Det vi i praksis gjør i den norske skolen er å utdanne klyser. Jeg ønsker en skole som holder ungene nede, en skole med ukvalifiserte lærere som går tidlig, forbereder seg dårlig og tipper dersom de får et spørsmål.

Hva om vi går inn for å bli det landet i verden som tar imot flest flyktninger? La oss snakke om EU. Jeg synes avkristning er en fin ting. Crazy motherfucker


Ingen kommentarer: