onsdag, november 10, 2010

Bokbadet.

I dag har jeg brukt de siste slantene før lønning på? Bøker, ja! Helt riktig. Og dette er en lærer verdig, dere. Dèt skal vi være klar over.

På kassalappen stod "Baobabtreet", en bok som kan assistere meg i forklaringen av tilpasset opplæring for elever. Eeer det rettferdig at nesehornet, fuglen, antilopen, løven og apekatten får samme oppgave? Nemlig å klatre opp i et høyt tre. Nei, det er det ikke. Og det skjønner barn. Voila! Derfor får noen "lov" til noe, og andre ikke, fordi vi er forskjellige. Og det er fint. Litt frustrerende til tider. Men fint.

"Barnas store humorbok" - greit med et arsenal av vitser som kan applauderes av elevene, og nikkes bifallende til, av foreldre på foreldremøte. "Hvordan går det med sønnen din på skolen? - Bedre, men jeg deltar fortsatt på foreldremøtene under falskt navn". Kanskje ikke den. Men det var noe å humre av.

"Helt alminnelig galskap - En oppslagsbok over psykiske lidelser". Det er greit å kunne slå opp, tenker jeg. Når man er i tvil. I tillegg ble det en bok som morfar skal få i julegave. Den handler om krigen. Det liker morfarer å lese om.

Ingen kommentarer: